Ylä-Karjalan taideyhdistys ry


Ajankohtaisia tapahtumia ja tiedotteita:

Nurmeksen taideleiri 2019 Hyvärilässä

Ilmoittautuminen on avattu kesän 2019 Nurmeksen taideleirille.
Lue lisätiedot ja ilmoittaudu leirille sähköisellä lomakkeella
taideleirin omalla sivulla:

www.taidepaletti.fi/nurmeksen-taideleiri

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 10.5.2019. Leirille on jo tullut mukavasti ilmoittautumisia, joten varaa sinäkin paikkasi pian!

Ylä-Karjalan taideyhdistyksessä on haettavana 2 viikon kesätyö OP:n piikkiin
yhdelle 15-17-vuotiaalle nuorelle. Lähetä vapaamuotoinen hakemus sähköpostitse 18.4.2019 mennessä osoitteeseen yktaideyhdistys(at)gmail.com.

Tehtävä:
Taideleiriavustaja/ maalaustyön tekijä
Kesätyöntekijän toimenkuvaan kuuluu mm. Nurmeksen taideleirin 8.-12.7.2019 leirin avustaminen, video- ja valokuvaus sekä somettaminen. Lisäksi maalauksen toteuttaminen vanhusten hoivalaitokseen.

Someosaaminen ja englannin kielen sujuva käyttö katsotaan eduksi. Työskentely leiriläisten kanssa ja vanhusyksikössä vaatii kohteliaisuutta ja toisten huomioon ottamista.

Kesätyön sijainti: Nurmes
Kesätyön ajankohta - kesätyö voi olla yhtäjaksoisesti 2 viikkoa tai jaksottua sovitusti

Lisätiedot: Minna Kähkönen, yktaideyhdistys@gmail.com
tai puh. 040 9643558 (iltaisin klo 18-20)
#kesäduuniOPnpiikkiin #yläkarjalantaideyhdistys #kesätyö #taide #haeheti

Kesänäyttely 2019

Tulevan kesän yhteisnäyttelymme teemaksi ja aiheeksi on valittu RAUHA.
Teemaa voi käsitellä hyvinkin väljästi ja lähestyä aihetta omien ajatusten pohjalta.

HUOM. Tulevan kesän näyttelyyn ilmoittautuminen alkaa kevään 2019 aikana. Mukaan kesänäyttelyyn pääsee annetulla teemalla tehdyt, vuosien 2018-2019 aikana tehdyt työt. Näyttelypaikka varmistuu vuoden alussa. Seuraa siis tiedotustamme ja ilmoittaudu heti mukaan.

Lisätietoja saat sähköpostitse yktaideyhdistys@gmail.com tai soittamalla sihteerille/puheenjohtajalle.

Ylä-Karjalan taideyhdistys -tietoa meistä

Ylä-Karjalan taideyhdistys on matalan kynnyksen taideyhteisö. Yhdistys on perustettu Nurmeksessa vuonna 1974. Yhdistyksellä on lähes 100 jäsentä. Joukossa on useita koulutettuja kuvataiteilijoita ja kuva-artesaaneja sekä vankka joukko itse opiskelleita taiteen osaajia.
Järjestämme vuosittain kursseja, leirejä ja useita näyttelyitä sekä osallistumme alueen tapahtumiin.

Kuvagalleriasta näet kuvia viimeaikaisista näyttelyistämme. Viime vuosina toiminnan painopisteeksi on haluttu alueen elinvoimaisuuden ja viihtyvyyden edistäminen taiteen keinoin, taidetarjonnan alueellinen monipuolistaminen ja näkyvyys sekä yhteistyön tekeminen kaupungin, eri yhdistysten ja yritysten kanssa.

Ylä-Karjalan taideyhdistys hallinnoi PALETTI -hanketta, joka järjesti hankeaikana taidetuokioita vanhus- ja vammaispalveluyksiköihin, mielenterveyspalveluihin ja syrjäytymisvaarassa oleville nuorille. Hankeajan päättymisen jälkeenkin jatkuvat taidetuokiot edistävät hyvinvointia, sekä työllistävät taiteilijoita ja taiteen tekijöitä hankkeen alueella.

Lue lisää PALETTI -hankkeesta tästä!


Yhdistys on tietoisesti vahvistanut yhteistyötä lähikuntien taiteilijoiden ja yhdistysten kanssa. Valtimolla ja Juuassa ei ole omaa yhdistystä, joten pyrimme saamaan taiteilijat ja harrastajat mukaan yhdistyksemme toimintaan myös näistä lähikunnista. Lieksan taideyhdistyksen ja Brahean Kriivareiden kanssa olemme rakentaneet toimivan yhteistyökuvion, joka antaa lisää resursseja, ideoita ja innostusta taidetoimintaan alueellamme.

Yhdistyksen taloudellinen tila on vakaalla pohjalla. Varainhankinta koostuu leirien ja kurssien osallistumismaksuista, kaupungin kohde- ja toiminta-avustuksista sekä talkootuotoista.

Liity jäseneksi:

Jäsenmaksumme on 15 €/vuosi.
Maksa jäsenmaksu tilille FI88 5299 0140 0475 3. Viitenumero löytyy jäsenille toimitettavasta jäsenmaksutiedotteesta.

Jos haluat liittyä jäseneksemme, ilmoita sihteerille liittymisestäsi sähköpostitse tai puhelimitse ja anna samalla yhteystietosi. yktaideyhdistys(at)gmail.com tai puh. 0505351730

Muista myös päivittää muuttuneet yhteystietosi sihteerille, jotta tiedotteemme tavoittavat sinut. Kustannustehokkain tiedotustapa on sähköposti. Ilmoitathan sähköpostisosoitteesi, niin voimme säästää tiedotuskuluissa. Näin voimme suunnata tehokkaammin yhdistyksen varat jäsenille tarkoitettuun toimintaan.Yhteystiedot:

Seuraa meitä myös Facebookissa! Klikkaa tästä.

Lue myös PALETTI -hankkeen blogia! Sieltä saat tietoa jo toteutuneista taidetuokiosta.

Puheenjohtaja Minna Kähkönen
p. 040 9643558
minna.kahkonen(at)aamuvirkku.fi

Sihteeri Mari Mustonen
p. 0505351730
yktaideyhdistys(at)gmail.com

Muu johtokunta:

Maija Laurinen
Eila Turunen
Marja Vatjus

Ylä-Karjalan taideyhdistys ry tietosuojaseloste