Ylä-Karjalan taideyhdistys ry


Kesänäyttely Siveltimen Soinnut

Ylä-Karjalan taideyhdistyksen 2018 Kesänäyttely
on esillä Bomban torin kesäkahviossa
25.6.- 12.8.2018. Näyttely on avoinna päivittäin klo 10-17.

Esillä olevien teosten innoittajaksi kukin tekijä on valinnut itseään puhuttelevan musiikkikappaleen. Tule katsomaan miltä soinnut näyttävät siveltimellä tulkittuina!

Näyttelyssä käydessäsi voit nauttia samalla Männikkölän Pirtin herkkuja! Tule viihtymään taiteen pariin. Näyttelytyöt ovat myös myynnissä.

Ajankohtaisia tapahtumia ja tiedotteita:

Maanantaimaalaus Sopukassa parittomien viikkojen maanantaisin!

Parittomien viikkojen maanantaisin, alkaen 23.4. yhdistyksemme omaan tilaan Sopukkaan voi kokoontua maalaamaan omia töitään vapaasti klo 14-20. Jokainen voi tulla ja mennä oman aikataulunsa mukaan. Tarkoituksena on, että yhdessä tekeminen antaa virtaa, yhdistyksen jäsenet kohtaavat toisiaan ja saamme omaa aikaa omalle hienolle harrastukselle! Voit toki tulla myös ihan vain tutustumaan tiloihin ja moikkaamaan muuten vaan!

5 euron kuukausimaksulla saat työpisteen ja koodin avainkoteloon. Mari on ensimmäisellä kerralla paikalla ja opastaa avainasioissa. Sopukassa voi vapaasti keitellä kahvia ja teetä työn lomassa.
Nähdään!

Taide tutuksi -kurssit Sopukassa

Järjestämme taideyhdistyksemme omassa työtilassa säännöllisesti eri aiheiden ympärille Taide tutuksi- kursseja yhdessä MSL:n kanssa. Tulehan mukaan, niin saamme piristystä yhdistyksen toimintaan ja yhdessä tekemisen iloa.

SOPUKKA – Ylä-Karjalan taideyhdistyksen oma luokkatila Työpajojen toteuttamiseen ja jäsenten omaan taidekäyttöön!

Yhdistyksemme on vuokrannut Lehtovaaran koulun 2. kerroksesta luokkatilan, josta jäsenet saavat taidetoiminnalleen työpisteen pientä korvausta vastaan. Työskentelytila on rauhallinen ja siellä voi käydä mihin aikaan tahansa. Ainoastaan etukäteen sovitut Sopukassa toteutettavat työpajat rajoittavat työskentelyä. Omat työskentelytarvikkeet ja työt voi jättää omaan työpisteeseen, joten tarvikkeita ei tarvitse kuljettaa edestakaisin.

Tule käyttäjäksi! Yhdessä tekeminen on mukavaa. Tilan varustelu on vielä kesken, mutta täydentyy koko ajan.
Ota siis yhteyttä puheenjohtaja.yktaideyhdistys(at)gmail.com
jos haluat oman työpisteen tai vaikka vain tulla katsomaan tilaa.

Lue lisää tästä!

Ylä-Karjalan taideyhdistys on matalan kynnyksen taideyhteisö. Yhdistys on perustettu Nurmeksessa vuonna 1974. Yhdistyksellä on lähes 100 jäsentä. Joukossa on useita koulutettuja kuvataiteilijoita ja kuva-artesaaneja sekä vankka joukko itse opiskelleita taiteen osaajia.

Järjestämme vuosittain kursseja, leirejä ja useita näyttelyitä sekä osallistumme alueen tapahtumiin. Kuvagalleriasta näet kuvia viimeaikaisista näyttelyistämme. Viime vuosina toiminnan painopisteeksi on haluttu alueen elinvoimaisuuden ja viihtyvyyden edistäminen taiteen keinoin, taidetarjonnan alueellinen monipuolistaminen ja näkyvyys sekä yhteistyön tekeminen kaupungin, eri yhdistysten ja yritysten kanssa. Ylä-Karjalan taideyhdistys hallinnoi PALETTI -hanketta, joka järjestää taidetuokioita vanhus- ja vammaispalveluyksiköihin, mielenterveyspalveluihin ja syrjäytymisvaarassa oleville nuorille. Taidetuokioiden järjestäminen edistää hyvinvointia, sekä työllistää taiteilijoita ja taiteen tekijöitä hankkeen alueella.
Lue lisää PALETTI -hankkeesta tästä!


Yhdistys on tietoisesti vahvistanut yhteistyötä lähikuntien taiteilijoiden ja yhdistysten kanssa. Valtimolla ja Juuassa ei ole omaa yhdistystä, joten pyrimme saamaan taiteilijat ja harrastajat mukaan yhdistyksemme toimintaan. Lieksan taideyhdistyksen ja Brahean Kriivareiden kanssa olemme rakentaneet toimivan yhteistyökuvion, joka antaa lisää resursseja, ideoita ja innostusta taidetoimintaan alueellamme.

Yhdistyksen taloudellinen tila on vakaalla pohjalla. Varainhankinta koostuu leirien ja kurssien osallistumismaksuista, kaupungin kohde- ja toiminta-avustuksista sekä talkootuotoista.

Liity jäseneksi:

Jäsenmaksumme on 15 €/vuosi

Maksa jäsenmaksu tilille FI88 5299 0140 0475 30

Jäsenmaksujen viitenumero vuonna 2017 on 20239.

Maksettuasi jäsenmaksun, ilmoita sihteerille liittymisestäsi sähköpostitse tai puhelimitse ja anna samalla yhteystietosi.

yktaideyhdistys(at)gmail.com tai puh. 0505351730

Muista myös päivittää muuttuneet yhteystietosi sihteerille.Yhteystiedot:

Seuraa meitä myös Facebookissa! Klikkaa tästä.

Lue myös PALETTI -hankkeen blogia! Sieltä saat tietoa jo toteutuneista taidetuokiosta.

Puheenjohtaja Minna Kähkönen
p. 040 9643558
minna.kahkonen(at)aamuvirkku.fi

Sihteeri Mari Mustonen
p. 0505351730
yktaideyhdistys(at)gmail.com

Muu johtokunta:

Annamaija Hampinen
Maija Laurinen
Eila Turunen

Ylä-Karjalan taideyhdistys ry tietosuojaseloste

Otsikko

Päivitetty tilanne 6.7.2018:
Ylä-Karjalan Taideyhdistyksen järjestämällä taideleirillä
9.-13.7.2018 Hyvärilässä
on vapaana muutama paikka peruutusten vuoksi.

Soita pian Minna / 040 96 43 558

Majoitusmahdollisuus tarkistettava suoraan Hyvärilästä.


Lue lisää: Lataa esite tästä!

Ylä-Karjalan taideyhdistyksen järjestämä taideleiri pidetään taas kesällä 2018
Hyvärilän nuoriso- ja matkailukeskuksessa. Maalaamme Hyvärilän pihapiirissä, Pielisen rannoilla ja ympäröivässä luonnossa, ja sateen sattuessa Navetta rakennuksen tila on leiriläisten käytössä.

Opettajana toimii taidemaalari Antti Hakkarainen.

Leirille ei ole taitotasovaatimuksia. Jokainen saa yksilöllistä ohjausta ja opastusta maalaamiseen ja piirtämiseen omilla välineillään. Leirin tunnelma on rento ja oppiminen samanhenkisten ihmisten kanssa on antoisaa. Leirillä on Kirjakauppa Sananhelinän taideputiikki, josta voi ostaa taidetarvikkeita sekä leirin pop up -kahvila.

9.- 13.7.2018 työskentelemme päivittäin klo 10-16 ohjatusti.
Leirin aikana teemme mahdollisesti maalausretken lähialueelle (päivä sovitaan säätilan mukaan), ja Hyvärilän Riihikotaa voi käyttää leiriläisten illanviettoon.

Leirin osallistumismaksut: 80 €, jäsenet 60 € (sis.opetuksen)

Majoitus & täysihoito Hyvärilässä (Lomatie 12, 75500 Nurmes):

- Pehtoorin talossa 187 €/4 vrk (Lisämaksu 1hh 10 €/vrk)

- Kartanohotellissa 307 €/4 vrk (Lisämaksu 1hh 25 €/vrk)

Majoitushinnat sisältävät: majoituksen
Kartanohotellissa/Pehtoorissa kahden hengen huoneissa, liinavaatteet sekä täysihoitoruokailut: aamiainen, lounas, päivällinen.

Ruokailut alkavat tulopäivänä lounaasta ja päättyvät lähtöpäivänä lounaaseen.
Ruokailuhinnat päiväleiriläisille (ei yöpymistä):Aamiainen 8€ , lounas/päivällinen 12€

Ilmoittautuminen ja majoitusvaraus 18.6.2018 mennessä
Anna-Maija Hampiselle,hampinen.annamaij@gmail.com / p. 050 555 9383 tai yktaideyhdistys@gmail.com

Lisätiedot Antti Hakkarainen p. 050 336 2625 tai puheenjohtaja.yktaideyhdistys@gmail.com / p. 040 964 3558, Minna Kähkönen

Ylä-Karjalan taideyhdistys järjestää kaikille avoimen tapahtuman osana koko Suomen yhteistä Suurta Maalaustapahtumaa
tiistaina 10.7.2018 klo 12-15 Hyvärilässä.

TULE MUKAAN! Ota omat maalausvälineet mukaan tai osallistu yhteismaalaukseen, joka päivän päätteeksi lahjoitetaan vanhusten hoivakotiin Nurmeksessa.

Kuvataiteen päivänä 10.7. koko Suomi maalaa

Päivä on myös Helene Schjerfbeckin syntymäpäivä. Samana päivänä vietämme Suurta Maalaustapahtumaa, johon mukaan voi tulla yksin, yhdessä, ryhmässä, seurassa. Tekniikka on vapaa!

Suuri Maalaustapahtuma on osana Kulttuuriperinnön eurooppalaisen teemavuoden 2018 tapahtumia. #EuropeForCulture. Tapahtumaa organisoi Suomen Akvarellitaiteen yhdistys ry ja tapahtumaan on kutsuttu valtakunnallisesti mm. taideseuroja, kuntia, seurakuntia,
hoitolaitoksia, sairaaloita, päiväkoteja, palvelutaloja sekä kerhoja.
Tapahtuman on tarkoitus olla kaikille avoin ja maksuton. Tule mukaan! Ympäri Suomea järjestettävistä maalaustapahtumista enemmän tietoa:
www.maalaustapahtuma.fi

Nurmeksessa tapahtumaan voit osallistua 10.7.2018 klo 12-15
Ylä-Karjalan taideyhdistyksen järjestämässä maalaustapahtumassa Hyvärilässä (Lomatie 12, Nurmes).

Löydät meidät vanhan Navetan nurkilta! Voit tuoda omat maalausvälineet mukaan tai osallistua yhteismaalaukseen, joka päivän päätteeksi lahjoitetaan vanhusten hoivakotiin Nurmeksessa.

Kuvia päivän teoksista ja tapahtumista voi jakaa Instagramissa #maalaustapahtuma @maalaustapahtuma
www.instagram.com/maalaustapahtuma tai Facebookissa www.facebook.com/maalaustapahtuma