Paletti - Poikkitaiteellinen hyvinvointihanke

Ylä-Karjalan taideyhdistyksen hanke järjestää taidetuokioita ja -työpajoja Nurmeksen, Juuan, Valtimon ja Lieksan alueella vanhus- ja vammaispalveluyksiköihin, mielenterveyspalveluihin, syrjäytymisvaarassa olevien nuorten pariin sekä muille eri perusteisille ryhmille.

Taidetuokioiden järjestäminen edistää hyvinvointia ja työllistää taiteilijoita ja taiteen osaajia hankkeen alueella. Taiteen eri aloja hankkeessa ovat kuvataide, musiikki, valokuvataide, tanssi, sirkus, teatteri sekä lausunta ja kirjallisuus. Hankeessa on mukana 30 eri yksikköä, joihin kuhunkin järjestetään 6-8 taidetuokiota tai työpajaa vuodessa yksiköiden kanssa käydyn suunnittelun pohjalta.

Hankkeen pohjana on YK:n Ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen 27. artikla, jonka mukaan jokaisella on oikeus vapaasti osallistua yhteiskunnan sivistyselämään ja nauttia taiteista. Tämä halutaan ulottaa koskemaan myös laitoksissa ja asumisyksiköissä olevia ihmisiä. Hankkeen avulla haluamme tarjota monipuolisen taidepaletin, josta kuhunkin yksikköön löytyy uutta ja mielenkiintoista taidesisältöä.

Hanke kuuluu Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaan 2014-2020 ja sitä rahoittaa Vaara-Karjalan Leader. Hankkeen kokonaiskustannus on 139 440 €, josta 25% katetaan osallistumismaksuilla ja vapaaehtoistyöllä.

Voit lukea lisää totetuneista taidetuokioista PALETTI -hankkeen blogistamme.

Lisätietoja:
yktaideyhdistys(at)gmail.com